Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разпределителния вал на испускателните клапани!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с разпределителния вал на испускателните клапани!!!!

Алфичката ми е 155/1,8 8клапана!Напоследък ми загуби компресия,и си мислех,че са заминали сегментите,ама се оказа,че е заминал вала,на изпускателните клапани,лошото е че днес обиколих София по моргите и нищто!Където и да отида ми предлагат,по оръфан и от моя вал,а и нов си потърсих,но ме изненадаха с цена кам 500лв?Да има идея някой от каде да го намеря?
    Благодаря предварително!
    ALFA ROMEO T.SPARK 1,8V

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5441 - колата е 1.8TS 8V
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

...
      Last edited by pooh; d.m.y г., 13:09.

Comment

Първоначално публикувано от pooh
        ТУК има 155 1.8 на части. След жълтата автомивка.
        Ма тя беше без ДВГ доколкото видях миналата седмица...? Или поне не беше в коша.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

...
          Last edited by pooh; d.m.y г., 13:09.

Comment

продаден и е целия! има само скоростна кутия все още
            155 2.0 TS 8V
            Fiat Tipo 1.1 fire
            Ducati Monster 620i

Comment

Re: Проблем с разпределителния вал на испускателните клапани

Първоначално публикувано от pepo_ludia
              Алфичката ми е 155/1,8 8клапана!Напоследък ми загуби компресия,и си мислех,че са заминали сегментите,ама се оказа,че е заминал вала,на изпускателните клапани,лошото е че днес обиколих София по моргите и нищто!Където и да отида ми предлагат,по оръфан и от моя вал,а и нов си потърсих,но ме изненадаха с цена кам 500лв?Да има идея някой от каде да го намеря?
              Благодаря предварително!
              Братле ако се прецака вала компресията само може да се вдигне
              Смени си майстора
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                Благодаря предварително!
                Смени си майстора
                Да виж да загуби мощност е вероятно от износен вал ама компресия дори не е логично като помислиш. Я я закарай на друг "мастер"

Comment

нямаш проблем кажи как да ти го пратя

Comment

много странно е с тия валове.Ако не беше тоя форум никога нямаше да разбера,4е 8 клапановите туинспаркове ядат валове....В Благоевград има 164 спаркова някъде на около 800 хиляди км,дааа,не се 4удете,кара се над 10г тук и не е изяла вал,познавам майстора,дето я поддържа.Странно,бе,дееба,как така се ядат тия валове,Да не им никнат зъби?!
                    Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Благодаря,на всички за съдеийствието!Но си разреших проблема!
                      "За валче отскочи,и двигател си намери"!Мисля,че сега ште има две в едно!
                      Тази кола си има и пред историа!Взех с предварение,на вала?Но ще пиша довечера!Лелееееее закасниях за работа! :P
                      ALFA ROMEO T.SPARK 1,8V

Comment

Благодаря предварително!
                        Смени си майстора
                        би ли го обяснил технически

това означава ли, че ако махнем разпределителните валове, следователно клапаните не се отварят, то компресията ще клони към безкрайност

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa
                          много странно е с тия валове.Ако не беше тоя форум никога нямаше да разбера,4е 8 клапановите туинспаркове ядат валове....В Благоевград има 164 спаркова някъде на около 800 хиляди км,дааа,не се 4удете,кара се над 10г тук и не е изяла вал,познавам майстора,дето я поддържа.Странно,бе,дееба,как така се ядат тия валове,Да не им никнат зъби?!
                          проблема се явява само при 155-ците
                          които имат нов дизайн на главата

Comment

[quote=голямата риба]
                            Първоначално публикувано от "pepo_ludia":3klzzfuh
                            Благодаря предварително!
                            Смени си майстора
                            би ли го обяснил технически

това означава ли, че ако махнем разпределителните валове, следователно клапаните не се отварят, то компресията ще клони към безкрайност[/quote:3klzzfuh]

Естественно че не ма понеже си роден да се заяждаш с мен ти обесни защо с прецакан вал компресията е по-ниска
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Не казвам че сам много компентентен,но колата сам я карал с предварение една година,без да знам!А и не сам подозирал,защото тя вървеше като откачена!Но с времето,мошността и намаля!От там допуснах,че са заминали сегментите,защото започна да харчи масло,но интересното е, че когато я израчкам не изпушваше????Маслото просто си изчезваше вапроса беше каде?И открих!Изхварлия го през одушника? а нямам течове? Сцепихме двигатела,и следва:
                              Вал на изпускателни,4мм от кобилиците ги нямаше!
                              Клапани на изпускателни,с много нагар и не затваряха!
                              И наи интересното е ,че ризите с буталата и сегментите са в перфектно състояние!
                              После разбрах,как става всичката тази аномалия>
                              След износване на вала клапаните нямат достатъчен ход за да излезнат изгорелите газове,от което следва ненормален цикъл и спъване на мотора!А и се чудия,как е възможно изгорелите,една част от тях да преодолеят сегментите и да духа в картера,заштото ново масло го правеше черно за 3-4хил.км.
                              ALFA ROMEO T.SPARK 1,8V

Comment

Working...
                              X